Chleby i bułki
Chleby tradycyjne
Chleb oliwski
Tradycyjny polski chleb z charakterystyczną dla firmy posypką z błękitnego maku (0,45 kg)
Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, woda, sól
Chleb firmowy
Dostępny również w wariancie „z formy”
Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, płatki ziemniaczane, woda, sól
Chleb domowy
Doskonały na tosty i sandwicze
Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, płatki ziemniaczane, woda, sól
Chleby razowe
Produkujemy na oryginalnym firmowym staropolskim kwasie chlebowym
Chleb razowy zwykły
Skład: mąka żytnia razowa z pełnego przemiału, mąka pszenna, drożdże, woda, cukier, sól
Produkcja na kwasie razowym.
Chleb razowy ze słonecznikiem
Skład: mąka żytnia razowa z pełnego przemiału, drożdże, woda, cukier, sól, ziarna słonecznika
Chleb razowy ze śliwką
Skład: mąka żytnia razowa z pełnego przemiału, drożdże, woda, miód sztuczny, cukier, sól, rozdrobnione suszone śliwki
Chleb razowy z rodzynką
Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, sól, miód sztuczny, otręby pszenne, kminek
Chleby żytnie
Chleb żytni jasny
Wyjątkowy, okrągły kształt i delikatny zwarty miąższ
Skład: mąka żytnia (70%), mąka pszenna chlebowa (30%), drożdże, woda, sól
Chleb chłopski
Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, woda, sól
Chleb żytni ze słonecznikiem
wilgotny miąższ, pełen ziaren słonecznika
Skład: mąka żytnia (80%), mąka pszenna chlebowa (20%), drożdże, woda, sól, ziarna słonecznika
PRODUKCJA NA KWASIE ŻYTNIM
Chleb żytni z dynią
Wilgotny miąższ, pestki dyni wewnątrz i na zewnątrz bochenka
Skład: mąka żytnia (80%), mąka pszenna chlebowa (20%), drożdże, woda, sól, pestki dyni
PRODUKOWANY NA KWASIE ŻYTNIM
Chleb żytni pełnoziarnisty
Skład: mąka prażona żytnia (90%), mąka pszenna (10%), mieszanka ziaren (zawiera słonecznik, sezam), drożdże, woda, sól
Chleb żytni na maślance
Wilgotny i delikatny miąższ chleba ukwaszanego na maślance naturalnej
Skład: mąka żytnia (80%), mąka pszenna (20%), maślanka naturalna, drożdże, woda, sól
Chleb kresowy
Intensywny w smaku, ciemny, wilgotny miąższ
Skład: mąka słodowa żytnia częściowo prażona, mąka żytnia częściowo prażona, mąka pszenna częściowo prażona, cukier, drożdże, przyprawy (mielony kmin, słód jęczmienny)
Chleb żytni miodowy
Wilgotny miąższ, intensywny smak miodu
Skład: mąka żytnia (80%), mąka pszenna chlebowa (20%), drożdże, woda, miód sztuczny (20%), sól
Chleb żytni z jabłkiem
Skład: mąka żytnia, mąka pszenna chlebowa, miód sztuczny, woda, drożdże, sól, jabłka, karmel
Chleb Kornspitz
tradycyjna austriacka receptura
Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, woda, sól, płatki pszenicy, purpur, słonecznik, prażona mąka żytnia, grysik kukurydziany, płatki owsiane, proso, łamane ziarna soi, siemię lniane, sezam, mąka sojowa, mąka ze słodu pszennego i jęczmiennego, cukier, kwas octowy, mlekowy i cytrynowy, inulina
Chleb żytni na zakwasie
Skład: mąka żytnia, mąka pszenna chlebowa, drożdże, woda, cukier, sól,
Chleby z mąki graham (razowej pszennej)
Chleb graham
Chleb o dużych walorach zdrowotnych, nie kruszy się, bogaty w błonnik
Skład: grubo mielona mąka razowa pszenna, drożdże, woda, cukier, sól
PRODUKOWANY NA KWASIE Z MĄKI GRAHAM
Chleb graham ze słonecznikiem
Skład: grubo mielona mąka razowa pszenna, drożdże, woda, cukier, sól, ziarna słonecznika
PRODUKOWANY NA KWASIE Z MĄKI GRAHAM
Chleby mieszano pszenno-żytnie bez ziaren
Chleb sitkowy
Bogaty w błonnik chleb „zdrowotny”
Skład: grubo mielona mąka razowa żytnia sitowa (70%), mąka chlebowa (30%), otręby pszenne, drożdże, woda, cukier, sól
PRODUKOWANY NA KWASIE ŻYTNIM
Chleb pasterski
Delikatny smak i wyjątkowa wilgotność miąższu, jakie daje jogurt naturalny; jogurt stanowi bazę oryginalnego zaczynu pszennego
Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, jogurt, drożdże, woda, sól
Chleb owsiany
Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, płatki owsiane górskie
Chleb słowiański
Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, woda, sól
Chleby mieszano pszenno-żytnie ziarniste
Chleb rozmaitości
Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, woda, sól, mieszanka ziaren (siemię lnu, słonecznik), soja, sezam, płatki owsiane
Chleb 7 ziaren
Skład: mąka żytnia prażona, mąka pszenna prażona, drożdże, woda, sól, mieszanka ziaren (słonecznik, siemię lniane, sezam, płatki owsiane, jęczmień łamany, orzechy, soja mielona)
Chleb dworski
Skład: płatki pszenicy, ziarna słonecznika, mąka pszenna, mąka i płatki kukurydziane, prażona mąka żytnia, proso, łamane ziarna soi, mąka sojowa, siemię lniane, mąki słodowe jęczmienna i pszenna, ziarna sezamu, cukier, drożdże, woda, sól
Chleb z amarantusem
Chleb o wyjątkowych walorach zdrowotnych
Skład: mąka pszenna, rozdrobnione ziarno pszenicy, siemię lniane, płatki kukurydziane, mąka kukurydziana, mąka słodowa jęczmienna, płatki jęczmienne, ziarna słonecznika, prażona mąka żytnia, amarantus, mąka sojowa, kminek, sól
PRODUKOWANY BEZ DROŻDŻY NA ZAKWASIE ŻYTNIM
Chleb gryczany
Skład: mąka gryczana (ok. 40%), kasza gryczana, siemię lniane, nasiona słonecznika, mąka żytnia, drożdże, woda, sól, olej, błonnik jabłkowy, mąka pszenna (śladowe ilości mleka, soi, łubinu, sezamu i jaj)
Chleb orkiszowy
Skład: mąka z pełnego przemiału pszenicy orkisz, nasiona słonecznika,
płatki z pszenicy orkisz, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier, mąka słodowa żytnia, zakwas na bazie pszenicy orkisz, drożdże, woda, sól
Chleby mieszane
Chleb zakopiański
Skład: mąka pszenna chlebowa (70%), mąka żytnia (30%), drożdże, woda, sól
Chleb kanapkowy
Skład: mąka pszenna chlebowa, mąka pszenna, drożdże, woda, sól
Chleb lniany
Skład: mąka pszenna (60%), mąka żytnia (40%), siemię lniane, drożdże, woda, sól
Chleb z kminkiem
Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, kminek, drożdże, woda, sól
Chleb ziemniaczany
Skład: mąka pszenna chlebowa, płatki ziemniaczane, drożdże, woda, sól
Chleb orkiszowy
Skład: mąka z pełnego przemiału pszenicy orkisz, mąka pszenna, drożdże, woda, sól
Chleb kukurydziany
Skład: mąka kukurydziana, mąka pszenna, drożdże, woda, sól
Chleb tostowy
Skład: mąka pszenna 550, mąka ziemniaczana, mleko, margaryna, cukier, drożdże, woda, sól, kwas mlekowy
Bułki
Paryska wyborowa
Skład: mąka pszenna, drożdże, woda, cukier, sól, margaryna
Paryska pełnoziarnista
Skład: mąka pszenna, mąka graham, woda, drożdże, cukier, sól, słonecznik, len, sezam, orzechy
Rogal wyborowy
Skład: mąka pszenna, drożdże, woda, cukier, sól
Kajzerka
Skład: mąka pszenna, drożdże, woda, cukier, sól, margaryna
Poznańska / szwedka
Skład: mąka pszenna, drożdże, mleko, woda, cukier, sól, margaryna
Placuszek razowy
Skład: mąka pszenna, mąka razowa żytnia, drożdże, siemię lnu, orzechy mielone, słonecznik, płatki owsiane, drożdże, woda, cukier, sól, margaryna
Kajzerka wieloziarnista
Skład: mąka żytnia prażona, mąka pszenna, słonecznik, len, orzechy, drożdże, woda
Ciabata graham
Bułka pełna otrąb i błonnika, mająca korzystny wpływ na przemianę materii oraz perystaltykę jelit
Skład: mąka żytnia razowa, mąka razowa graham, woda, drożdże, sól
Bułka orkiszowa
Skład: mąka z pełnego przemiału orkisz, mąka pszenna, słonecznik, drożdże, woda, sól, margaryna, cukier
Bułka owsiana
Skład: mąka owsiana z pełnego przemiału, mąka pszenna 550, drożdże, woda, cukier, sól, margaryna
Bułka grahamka
Skład: mąka pszenna graham, drożdże, woda, cukier, sól, margaryna
Bułka grahamka z ziarnami
Skład: mąka graham, mąka pszenna, słonecznik, len, orzechy, drożdże, woda, cukier, sól, margaryna
Bułka grahamka szkolna
z mąki z pełnego przemiału
Skład: mąka graham 1550, mąka pszenna, margaryna, drożdże, woda, cukier, sól
Bułka żytnia z siemieniem
Skład: mąka żytnia prażona, mąka żytnia, mąka pszenna, len, drożdże, woda, cukier, sól, margaryna
Paluch grecki
Skład: mąka kukurydziana, mąka pszenna, ziarna słonecznika, pestki dyni, drożdże, woda, sól, żółty ser
Baton z nasionami
Skład: mąka pszenna, słonecznik, len, sezam, orzechy, drożdże, woda, sól, cukier, margaryna
Obważanki
Skład: mąka pszenna, olej, drożdże, woda, sól, cukier
Paluch z ziołami
Skład: mąka razowa, mąka graham, mąka pszenna , zioła prowansalskie, drożdże, woda, sól
Mamma mia
Zalecana w szczególności kobietom, pełna ziaren, bogata w witaminy i kwas foliowy, o wyjątkowych walorach zdrowotnych
Skład: mąka pszenna, mąka pszenna z pełnego przemiału, otręby pszenne, siemię lniane, nasiona słonecznika, mąka żytnia z pełnego przemiału, sól, rozdrobnione ziarna soi, mąka sojowa, mąka jęczmienna, mieszanka witamin i substancji mineralnych (wapń, magnez, żelazo, witamina D3, kwas foliowy), cukier, drożdże