tobie bliska

To dla Państwa każdego dnia wkładamy całe nasze serce oraz wykorzystujemy wieloletnie doświadczenie, by na Wasze stoły trafiało zdrowe i smaczne pieczywo. Bezustannie poszukujemy najlepszych rozwiązań produkcyjnych, by było ono jeszcze lepsze, a nowe wyroby spełniały Państwa oczekiwania                      i zaskakiwały smakiem. Zaufanie i lojalność naszych  Klientów   to dla nas największa satysfakcja z wykonanej pracy.

Na naturalnym zakwasie

Chleb wypiekany na naturalnym zakwasie jest nie tylko smaczniejszy niż tradycyjny chleb, ale również jest bardziej pożywny i zdrowy. Zawiera mniej glutenu, prebiotyczne i probiotyczne właściwości chleba na naturalnym zakwasie mogą poprawiać trawienie, polepsza wrażliwość na insulinę, zawiera mniej glutenu, sprzyja odchudzaniu, witaminy grupy B działają stymulująco na rozwój i wzrost całego organizmu, jest lepszy dla kontrolowania poziomu cukru we krwi dodatkowo bakterie kwasu mlekowego które znajdują się w chlebie zakwasowym obniżają pH chleba, co pomaga złagodzić fitynian blokujący wchłanianie minerałów. 
 
Zakwas jest jedną z najstarszych form fermentacji ziaren. Produkcja chleba na naturalnym zakwasie trwa znacznie dłużej niż produkcja innego rodzaju chleba. Zakwas chlebowy powstaje z wody i mąki oraz bardzo dużej ilości czasu. Zawiera rozmnożone bakterie kwasu mlekowego. Tradycyjnie używany jest do wypieku pieczywa, gdzie wraz z proces fermentacji powoduje m.in. wyrastanie i spulchnianie pieczywa, w naturalny sposób konserwuje dodatkowo bakterie kwasu mlekowego eliminują związki rakotwórcze z pieczywa - azotany, azotyny oraz toksyny pleśniowe.
 
Produkty oferowane przez Piekarnię Paryską wytwarzane są na naturalnym kwasie chlebowym. Kto raz spróbował dobrze wyrośniętego i aromatycznego chleba na zakwasie długo nie zapomni jego smaku oraz niepowtarzalnej struktury. 
 

Aktualności

Zapraszamy Państwa 
do nowo otwartego sklepu firmowego!
 
Gdańsk, ul. Polanki 1
 
Czekamy na Państwa z najlepszym pieczywem na zakwasie wypiekanym według tradycyjnych receptur.